• Inscrie-te la newsletter!

  • Concept Casa Pasiva

    Ce inseamna o casa pasiva? Mai mult confort, mai putina energie. O casa pasiva combina un nivel ridicat de CONFORT TERMIC cu un CONSUM MINIM de energie. Consumul de energie pentru incalzirea unei case passive este cu cel putin 75% mai mic decat consumul pentru incalzirea unei cladiri conventionale.

    In ceea ce priveste confortul termic resimtit de catre utilizatorii unei case passive, acesta este tradus prin: temperaturi interioare constante si uniforme, fara suprafete reci, fara fluctuatii de temperatura. Calitatea aerului din interiorul unei case pasive are un impact pozitiv asupra starii generale a locuitorilor sai.

    Ideea care sta la baza conceptului de casa pasiva este reducerea necesarului de energie, printr-o constructie compacta si bine izolata, dar si cu ajutorul tehnologiilor moderne. O “casa pasiva” este o locuinta foarte bine termoizolata şi fara un sistem de incalzire clasic. O casa pasiva standard contine o anvelopa exterioara a casei foarte bine izolata termic, ferestre termopan şi tâmplarie lemn stratificat termoizolat şi un sistem de ventilatie integrat, care elimina aerul viciat din cladire şi il trece printr-un schimbator de caldura; acesta recupereaza o parte a energiei termice transferând-o catre aerul proaspat ce intra de afara in locuinta.